Sunday, June 10, 2012

A normal lady I am

Yes, I'm working as an engineer. Da 10 tahun dah. Dalam masa yg sama I'm a wife and mom to 3 kids. Da 5 tahun dah.


Dlm masa 10 thn keje tu mcm2 dah ai lalui.
Mcm2 org da jumpa. Mcm2 boss dah hadap. Yg pasti kebanyakan masa ai mmg bekerja dgn kaum2 adam. Kaum2 hawa ada jgk tp kurang. Kalu kt plant tu mmg dgn kaum adam memanjang.
So kdg2 tu mmg perasan ada antara diorg yg masih kolot sbb bersifat 'judgemental' di mana masih berpikiran

"wpun dia engineer dia tetap pompuan,so still ada limitation"

Well, I'm cool with that. Ai ok,xde pun rasa nk melawan ke nk buktikan sesuatu ke, xde.

Yg pasti I know, I already reached certain level in my career. Cukup. I already proved that I'm somebody to that organization. So? Whattheheck la org nk ckp apa pun kan?

And I admit, 10 tahun keje dikelilingi kaum adam mmg buat akak punya karakter agak keras,agak agresif, agak defensive. Tp still within limit. I know where I stand. Kalau org yg xbleh terima secara profesional tu, nasibla. Itu msalah mereka. Tp diluar waktu keje, I'm a normal lady yg berjiwa lembut, sensitive,mudah terasa. Hahaha. Cliche'?


Mcm tu jgk dgn pergaulan dgn kawan2. Kdg2 ada jgk terasa here and there. Tp malas amik pusing. Sbbnya kita bkn sekolah2 lagi. Da besar panjang jd mak org pun. Xkan msih lagi nk buat perangai "aku terasa dgn ko so aku xmo tegur ko"


Hmm..setakat yg akak ingat, akak xpenah lg x maafkan mana2 org. Akk rasa akk bkn pendendam orgnya. Tp akk xtipu bahawa beberapa org penah buat akk terasa, even penah buat akk menangis pun. Tp akk xpenah dendam dgn diorg. Biasalah, manusia kan? Ntah2 akk pun byk buat org terasa ke, menangis ke..cuma harap2nya xde sapa la brdendam ataupun berniat xnk maafkan akk langsung..


Kesimpulannya, kita ni manusia biasa yg xlari dr kesilapan..means org bleh buat silap kt kita and kita pn bleh buat silap kt org..so xpelah..bermaaf2an la sesamaa kita..and sentiasa jaga perlakuan,perkataan kita..so that eevrybody happy..setuju?


Ok cukupla setakat ni.

*tetiba terpikir kalu da switch ke touch screen hp senang ke nk type pepanjang utk email ke blog ni? Sighhhhhh*
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

This pinky thingy that makes me think..

...That I should get one!


Huhuhu melampaus?

X?


At least I xde Iphone..I xbeli ipad..or I xbeli macbook..so boleh la kan??


I teringin nk ber'instagram' segala..kuikui..boleh?


Haiyyyaaa..cptla cptla dpt surat
Senang I nk merangka perbelanjaan I..


Uhuk!uhuk! Batuk sat.
Okeh. Sekian utk post berbentuk material hari ini. ;)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Finally..

Finally I've made up my mind and choose this as my birthday present (from myself)

Now its still in US.

Hope it will arrive just in time before my birthday.


Yeayyyy!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Family = happiness

I love my family.

Enough said.

;)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, May 24, 2012

New collection..

Hehe,

Bakpe beli tudung mahal2 kalau yg murah pun cantik2 jgk ye dak?

Huhu..
Mudahnya ai terpengaruh dgn trend terkini..nasib baek murah..RM15 je selai..mcm2 corak ader..xpayah beli Arzu bagai..kuikui


Bleh la ai padankan dgn blouse2 poplook ai..


Okeh, nak pakai esok!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.