Saturday, December 31, 2011

Happy New Year 2012

Happy new year everyone!




Semoga tahun dpn menjanjikan yg baik2 saja utk kita semua, ameen..






Owh,by the way mlm ni dah mlm ke3 akk menepek miracle water tu. Not bad. Tp mcm ada rasa itchy2 sket.pastu bau dia kdg2 mcm bau tapai pun ada. Haha




Kita tgk apa hasilnya taun dpn eh ;)




*tgh nk survey which collagen drinks nk minum nihs. Ke nk tnya neelofa eh? ;p



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, December 30, 2011

Mission 2012

Jeng jeng

One of my mission for 2012 is..

To get crystal clear skin..hehehe

So can this miracle water helps me to achieve that?
We'll see ;)


Mode: terasa lebih muda jelita drpd biasa slps mencuba first few drops of the essence pg td. Ngeeeeee..
(Over kan, org lain da lama guna akak baru nk terhegeh2 kuakua)

Thanks mr Azri! Muahs!

Thursday, December 29, 2011

i can choose my pressie?

wahhh....




terasa sangat bahagia and happy bila pagi2 dpt sms from hubby;




"mama jom kita lunch sama tengahari ni, then pegi beli hadiah mama pilih, ayah belanja"




(well ok, he called me mama..so xromantic sgt pon :P)




so i was like...YESSS!!! bukan selalu dpt peluang mcm ni ok..setahun sekali or..dua kali jer..(erk!)
sbb husband dpt durian runtuh hujung tahun (yeah..bonus plus increment whatsoever) so dia murah hati nk belanja i benda yang lain dr kebiasaan..(belanja tiap2 bulan tu dah biasa sbb tu mmg kewajipan dia kan)

Or nak tunggu anniversary lambat lagi..(tu pun dia dah banje percutian sefamily ke KK)..or my birthday (biasanya dpt bunga and banje mkn kat luar pun i dah cukup happy)..


So i pun apa lagi..


"okeh2! sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee" i replied to him. *grinnnnnnn*




Selepas je dpt sms tu mulala berangan2 apa akak nk pow hasben akak ni. Being a considerate and gorgeous and materialistic wife, akak xnak la pow dia yg mahal2 sgt kan..so jgn berangan la nk soh dia belikan designer handbag..sbb dia ajak gi Jusco je pun..mana dtg designer handbag jual kat JUsco kan..cuba la mintak handbag kalu nk kena backhand..kuakua




So, apa yg ada kat jusco tu yg sesuai utk akak pow dia eh? (silap la yang u offer i pilih kan..haha)




Lets list down:


1) tukar gelang emas? kat jusco ada poh kong, ada tomei.. (tapi emas tgh mahal skang..kang tukar gelang dpt yg cinonet tp kena topup riban2)


2) perfume? ok jugak..perfume akak dah habis, bleh beli 1 set for his/her (ala, tp common sgt la perfume..lagi satu akak bkn suka sgt pakai perfume gi keje skng huhu)


3) or cincin..yg ada gemstone..ive been eying for some..tp yg tu kat habib jewel..kat poh kong or tomei ada x?


4) ha.......samsung note? kuakua..akak rasa x lepas ni kalu akak mintak samsung note..sbb dia pun pakai samsung ACE je xkkan dia nk bagi i samsung note kan? BB i tu pun baru umur xsmpai 2 tahun lagi..hukhuk


5) or..........................MIRACLE WATER SK11? yes yes..i want this one..yes...definitely this one! dah xpayah buat list lagi dah jumpa apa yg saya mau..:))




dah lama dah akak nk beli benda tu tapi xbeli2 sbb rasa sayang duit and xtau lagi kesesuaian dgn kulit. tapi tgk ramai yg guna and kesannya amat memberangsangkan so i pun nk try jugak. Since hubby dah offer nk belanja so why not kan..at least xguna duit sendiri..and nnt kalu kulit cantik utk hubby jgk kan (haha yerrr la tu)




okeh2 dah boleh sambung keje. dah dapat apa yg kuinginkan. :)

:)

"I heard that you're settled down
That you found a girl
And you're engaged now.."






Hihihi..




Bukak2 FB pagi tadi nampak news yang agak memeranjatkan tapi good news la kiranya..xde kene mengena dgn akak pun tapi I'm happy for him..hiks!




We ended up our relationship not in a good way last time..tuduh menuduh, serang menyerang..bla  bla bla..so immature..hahaha kelakarsss!!




Tapi itulah dia warna warni kehidupan kan..




Now akak pun dah happily married with someone else..which is my cinta sejati..my jodoh yang Allah dah tentukan..dah dpt 3 anak pon..hehe




Jgn salah faham ok, i xde rasa apa2 pun..just tergelak2 bila cerita dgn my husband pagi tadi..
And we both doakan semoga dia bertemu kebahagiaan seperti kami juga..insyaAllah.. :)

Tuesday, December 20, 2011

Me in my BAWAL.

Ehem2.
Mcm Datin Juma x?

Huhu, xpon kan?

Hehe xpe2, dpt tempias aura dia sket2 pon ok..sbb harini akk dpt byk sgt pertanyaan and 1st batch bawal akak terjual mcm pisang goreng panas!

Huuuu...Alhamdulillah..
Yes..definitely BAwAL is BaCK in action now (at least in my workplace ;p)

So okeh! Kita tgk jualan 2nd batch nnt camne..hopefully BOOM jugak ;)
Ameennn..

Monday, December 19, 2011

B for BAWAL, B for BACK : BAWAL is BACK?

Yeszzaaa..




Nampaknya BAWAL kembali jd trend sekarang?




Apakah? Ikan bawal kah?




Naaa'aaa..




Its tudung BAWAL ;)




Yup, I'm talking about tudung bawal yang sgt glamer dolu2..yg sulam2 manik2 segala dulu..yg maheii gile sampei 70 80 hengget selai pon ada tu.. ;)




Pastu tetiba bawal agak tenggelam dgn pengenalan tudung awning/ikin/ariani/fareeda/dzahraa/hajra whatsoever tu?




So now I guess bawal is back in action dgn pengenalan semula bawal plain without sulam and lagi special ada bawal 2 tone pulak. Trend terbaru ni dicetusan drpd ilham Datin Norjuma Habib Mohamed dibwh label Aidijuma.


(Ala..datin juma adik ipar dato' najib PM kiteee tuu..bekas pengacara nona yg cun melecun tuh? Ingat? :eheh)




Tula, xingat mcmana but out of nowhere tetiba I came across their page kat FB, and I was soo surprised tgk sambutan org ramai kt tudung bawal plain ni. So I pun try la order, tgk warna2 dia amat menarik plus siap ada 2 tone lagik. Memula akak order 5 helai je anta melalui pos.




Dapat2 je esok akk terus pakai kt opis. Mengejutkan sbb semua org tegur akak


"Eh cantiknya tudung ni..beli mana?"


"Lama xtgk keen pakai tudung bawal,cantikla nmpak lain"


"Eh nak beli jgk.."


Dan seterusnya. So, akk pun apa lagi..tetiba je jd supplier tudung bawal aidijuma (aj) kpd kawan2 kat kilang tu..hehe seronok jgk..




Td baru amik 2nd batch 20 helai mcm kat gambar atas nun. Esok dealer tu ckp akan dtg stock baru,so akak da booked 40 helai pulak. Hihi




So,bolehla bisnes kecil2an kan ;p (lps ni plan nak anta opis adik gomen kat KL,opis adik lg sorang swasta kt KL,adik kat UTM..perkhhh..angan2 ;p)




Ada sesapa kt luar kilang I nk beli? Bgtau eh hehe.. ;)






**dlm byk2 stock kat atas tu, 3 helai je akak punyer, yg len sume utk dijual kt kilang akk ;)

Friday, December 16, 2011

Human relations

Bila pikir2kan balik apa yg jadi ptg tadi..rasa mcm kelakar pun ada,kesian pun ada, geram pun ada..bercampur2 lah.




Human relations mmg agak complicated. Sometimes.




This person having prob with this person,this superior having prob to manage his subordinate, this person have difficulties to respect and accept orders from her superior..macam2lah.




For me,its quite REMEH. But at times, that something REMEH can lead to bigger ISSUES.




Whatever it is,if u have issues with someone especially at work, face it. Confront. Discuss. Find solutions. Don't drag until it affected ur work.




That's what I did. I confronted my superior. I discussed with him. I told him straight to his face all my disappointments. Either he can digest, that's another story. The most important thing is, I told him what he needed to know. Hopefully it will help to improve relationship between us,in professional way.




Tp kadang2, xsemua org boleh bertindak profesional. Masih ada yang emosional. Mungkin diorg ni belum arif psl realiti sebenar dunia pekerjaan? Or masih xmatured?




Yeah, I admit kdg2 I pun emosional gile dgn my superior. So lps I da confront dia, seboleh2 I nk control my emosi, xmo lg marah2,xmo lg luah ketidakpuashatian kat FB. I know its not good. Its not professional at all becoz ur other colleagues can read it. So I want to improve on that part. No more FB status marah2 directly tuju ke boss.




Do remind me if I ever slipped ok?




;)




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, December 15, 2011

J.P.O

JPO?


What the hell JPO is?


hehe




JPO is....



owh..too small?



ok this one




or this one






hehehe...


YES...its JOHOR PREMIUM OUTLETS uols!



U know what? me and my girlfriends da plan masing2 nak amik cuti thn depan (january) on weekdays then bertolak form here pagi, shoot to JPO then shopping2 cuci mata then ptg shoot balik KL. Naik Exora.


Fun kan?


ok, need to start planning form now. especially on Financial parts :)



** ASB akan bg dividen hujung thnn ni, so melampau x guna duit ASB utk shopping kt JPO?huhuhu...
No worries, duit anak2 x usik..semua save dlm Tabung Haji..hihihi ;P


ok...excitedddd....(at least dpt beli perfume or jeans levis sepasang pun cukup laaa....hihihi)




daaa...

Wednesday, December 14, 2011

what's on my dressing table??

Haaahaaa..


Org lain post pasal beauty regime akak pun nk post pasal beauty regime..org lain post pasal make up kit akak pun nk post pasal make up kit..org lain post pasal skin care product akak pun nk post pasal skin care product..


Kalau org baca ni sure org ckp "patutla x beauty..biasa2 je product yg dia pakai.."




Heehehe..well, xpe, i x amik hati. Sebenarnya i tgh kemas2 my dressing table tadi,
So happen to be that Afni menegur..


"Wahhhhh banyaknya mekap mama..patutla mama cantik.."


err..boleh gitu? terharu I dgr anak I puji I macam tu. Bapaknya pun jarang dah nk puji2 I mcm zaman2 berchenta dulu..tu pun sekali sekala bila I melawa sikit baru dia tegur


"Ni lawa2 nk kemana ni?"


aiseh..mmg potong stim,,huhu


So bercakap pasal make up tools yang akak ada, xde la banyak mana pun,,sbb serius, I bukan kaki mekap..skincare pun baru la berjinak2 nk pakai 1 set yang lengkap, kalu tidak sebelum ni pencuci muka je la yg  wajib,,yang lain tu harus je la...hihi


So dgn humblenya akak persembahkan apa yang ada atas dressing table akak..








Mmg humble kan? hihi


Selebihnya banyak benda yang dah xbleh pakai, dah expired mahupun yang dah habis..so tgh kemas2 dressing table sambil2 kumpulkan apa yang boleh guna akak pun snap 1 pict then letak dlm blog..


So apa yang ada di atas nun?


1) Shiseido softener lotion 
2) Shiseido emulsion (moisturiser)
3) Bio-essence eye and lips make up remover
4) Olay regenerist tinted moisturiser
5) Nutox oxyfusion moisturiser with SPF 25+ (trial pack)
6) Nutox Oxyfusion advance serum (trial pack)
7) Shiseido night cream
8) Bodyshop all in face base (compact powder)
9) silky girl loose powder
10) body shop lip balm
11) body shop eyeliner
12) maybelline volume express mascara (brown)
13) silky girl gel eyeliner (brown)
14) body shop lipstick (pink)
15) simplysiti lipstick (sutramaya)
16) in2it lipstick (nude)
17) lipbrush from guardian
18) perfume - intuition from Salvatore ferragamo




ok, that's all i have. 


hihi.




so what's on your dressing table ladies?? I bet you can list down more than what i got here :)

Babywearing Hassan!

Gambar ni agak blur sbb tgn hubby shaky masa amik gambar tp I nk letak jugak gambar ni.
Mcm cool je kan gambar ni? Hehe
Yes, I felt stylo wearing Hassan via snugbaby's mei tai. In fact, I realized few people staring at me at the hospital today. Hihi..
(Either diorg pelik or I salah pakai or diorg kagum I dunno ;p)

Me definitely will use this whenever I go out. Yg xbest cuma tali dia agak panjang. Maybe I will consider to buy SSC pulak. Yg wrap2 tu I xminat sbb mcm susah.

Looks like hassan pun suka berkepit dgn mama duduk dlm mei tai tu! Good boy hassan!

*hassan skg tgh batuk teruk,berkahak..so da pegi hosp buat treatment nebu+fisio+sedut kahak and he's on a lot of medications..huhu poor my boy. Pray for his spEedy recovery ya!

Saturday, December 10, 2011

Don't judge a face by how its look on photos?

Yeah.. Well said..


Mcm muka akak dlm gambar kt atas nun alahai mcm mulus benor kulit nya,mcm xde cacat cela pun?




Padahal?


Let me list down:


1)obvious visible open pores


2) some stubborn blackheads on the nose


3) Some freckles, or black spot (non-moles) and pimple scar


4) Some wrinkles


5)Dark circle below eyes


Huhuuuu..


Mcm xnmpak je kan dlm gambar? Sbb akk tepek foundation gi keroje okeh..klu bare face mmg bleh nmpak masalah2 penuaan kulit seperti di atas..




So? Should I get SKII kah?
Or should I go for intensive facial treatment or chemical peeling (mcm neelofa) or dermabrassion treatment bla bla?




Eh tp, sbnrnya masalah kulit akak ni xdela teruk sgt..xdela major breakouts yg menggerunkan..cuma masalah2 kecil yg berkumpul and menampakkan sgt akak ni dah berusia..uhuk3!


Sblm ni ok je kulit akak tp sejak menjak beranak 3 and mcm xcukup tgn and masa nk jaga diri sendiri maka masalah kulit pun mula nmpak..




Tula haritu kekonon guna skincare Shisheido kan, ok la..mmg kulit akak xberapa kering dah, tp masalah2 kulit tu xhilang pon..tetap kena cover dgn tinted moisturizer or BB cream or foundation..




But, I have plans.. Mcm yg kawan akak ckp, akak kena gi facial dulu, at least buang sel2 kulit mati yg degil tu then baru tepek benda2 yg sepatutnya..then kena try pakai skincare regime yg lengkap, cleanse,tone and moisturize..then siang2 kena pakai moisturiser plus SPF..malam2 kena pakai skin repair serum and krim mata what so ever then seminggu sekali kena scrub muka,picit/korek bleakheads segala then tepek masker..wallah! Masalahnya, mamfu ke akak nk buat semua tu? Huhuhuhu (dgn hassan melalak2 setiap pagi camno???)




Xpe, nak seribu daya. Xnak seribu dalih. Let's make this as one of my new years resolution. Ngeh ngeh..




Or...kalu nak shortcut, beli miracle water je lah, agak2 boleh solve x problem akak? ;)




Beli tetap nk beli, tp regime tu tetap kena buat jugekkkkk ;p




Okeh! We'll see how!

Friday, December 9, 2011

Hate FB the most when..

1) Terpaksa baca status2 kwn or lebih tepat lagi org2 yg dikenali secara luaran yg berunsur carutan/maki hamun berlebihan

2) Terpaksa baca status berunsur fanatik politik secara melampaui batas


3) Terpaksa baca status budak sekolah hingusan peksa pun xhabis lagi nk bercinta cintun secara open di FB wall yg semua org bleh baca (private msg pleaseeeeee)


4) Rumors/fitnah yg xlogik or from sumber diragui tp dicopy paste kat wall and disebarkan secara berleluasa and ramai tertipu or terpecaya





And
Yg paling paling akak benci psl FB bila..

5) Mamat mana2 dtg ntah (ada yg kenal ada yg mmg xkenal lgsung) yg send friend req berpoloh2 kali wpun da dignore or reject, siap anta private msg yg bukan2 and sgt annoying as if nk test market..what the??? Gile desperateeeeee!! Xsukeee!! Hate it soooo much!!


Haihh tula, mmg FB byk keburukan. So terpulang la mcmana kita nk handle. Yes, I can just ignore org2 desperate muka xmalu mcm issue no 5 di atas tapi sakit jiwa kalu the same person,tukar gambar and tuka nama then send friend request again and again and again, bila kita ignore dia send private msg berbunyi


"Hai sakinah,lama xjumpa awk la"

"Hai sakinah,jom kita gi minum"
"Hai sakinah, jom pegi shogun"

What the??? Shogun tu apa, nite club ke?


Mmg pathetic hokey! Desperate! Eiiiii geli! Xkose melayan. Ingat akak bebudak gediks baru nk kenal dunia ke kome nk gula2kan akak mcm tu? Eiiii tolongla..


Tp baru2 ni agak scary, ada sorg yg akk kenal from my uni time, I think he was my coursemate tp I never closed to him before, tetiba add me, xpenah tegur2 tetiba nk add kat FB. My mistake I approved him. Then xde hi hi pun, tetiba ada sekali dua dia komen kat my status, guna bahasa loghat pantai timur yg akk xpaham sgt,tp mcm kasar and mcm flirt punya ayat pun penah. Then yg mengejutkan dia amik my photo,post to his wall then tagged me pulak. Mmg what the f betul masa tu.


Start dr tu baru akk tgk profile dia, and mmg baca status2 dia scaryyyyy..mcm psycho...and kebykkannya guna loghat pantai timur. Pffftttt! Apa lg xbuang masa akk terus remove photo akk dr wall dia,and terus remove dia dr frendlist akak.


Mengejutkan bila smpai skang adalah 4,5 kali percubaan dia nk add akak balik guna nama and gambar berbeza. Gile psychoooooooo!! Bila akak buat dunno tu dia pandai anta private msg pulak.


Kesian sungguh org2 mcm ni. Apa tujuan dia agaknya. What ever it is, akak kena careful, xleh terslip. Manusia mmg berbagai ragam..bukan semua org baik mcm yg kita sangka..haihhhhh


Susahla mcm ni,kita nk guna FB utk benda baik tp nmpaknya mmg FB ni byk yg buruk dr baik. so pepandaila kita nk gunakan mcmana huuuhuuu..


Okeh. Lps ni kena rajin bkak FB thru lappy so that bleh remove segala benda yg xsepatutnya termasuk mengemaskini friends list and juga gambar2..

Sighhhhhhhhhhhhhh

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, December 7, 2011

Sandal termahal

Hahaha..

Itupun sbb dpt voucher ok, claim from Maybankcard Treats Points. Kalu x jgn haraps I nk dpt peluang beli sandal semahal ni (at least for me mahal utk sandal,not kasut ;p)

Tp sekali tgk knp mcm mak2 org punya sandal eh? Ops,lupa I pon mak org jugekkkk adoiiii

Husband I marah knp I beli sandal ni sbb dia rasa I akan meninggi diri drpd dia beberapa cm, hehe.

Xpela yang, bkn selalu...;)

Sedar diri

Setelah menyedari diri agak matang setelah berusia 30an maka I pun mengorak langkah utk constantly ambil supplement.

Let me start with vit E tocotrienol that I produce myself. Haha poyo.

Lps ni nk try collagen drinks pulak. Neelofa punya beauty secret tawww..huhu cuma xtau collagen drinks brand apa dia minum.
Lps tu next week kita buat facial,lps tu baru kita beli SKII ok? Nnt tgk halus mulus x kulit muka kita hasil vit E+collagen+facial+SKII? Hehe

Berangan mmg best,buatnya belum tentu. Kalu akk berjaya hbiskan makan vit E tu sebotol mmg kejayaan besar! (Pil perancang I pun dr hassan umor 2 bln smpai dia umor 8 bln sekeping tu je la xhabis2 pon! Haha- so jgn tekejut klu tetiba hassan dpt adek!)

Okeh, sambung keje. Eh blik keje nk beli yogurt drink sebundle. Perut da ala2 bunchhhhetttt dah ni sbb lama xpekena yogurt drinks. Bloated org putih kata. ;)

Ok bye ;)

Monday, December 5, 2011

Of blue, red & pink ;)

What were my RED longchamp and PINK coach doing on the BLUE office chair?

Hhaha,they did nothing. They just sat there while I photographed them before going to breakfast this morning.

Nice color combination huh?

But my longchamp looks bit dirty..maybe becoz I wore it like my daily uniform? Sighhhhhh..gotta think to clean it up soon..
Owh that PINK coach? Yes,that's the gift I'm talking about in my previous post. Lucky me,huh? (Sapa nk bg purse secantekkkkk ini tetibeeeee kan?)

Ok actually, that friend of mine yg baik hati tu ialah seorg muallaf (chinese masuk islam), and married to malay girl..happen that he's soooo in love with his wife and wanted to give his wife 'branded handbag'..so I recommended him Coach (eventho he can afford LV or Gucci)..that was sometime ago,I accompanied him to buy handbag for his wife (and ended up I bought one for myself-sendiri bayar)

So this time he wanted to give his wife a purse pulak..nak matching pulak..so I pun accompanied him again to the boutique..with another friend (yg nk beli seketul jgk)..

Da pilih punya pilih punya pilih tetiba
"Ko xnk ke keen? Pilihla aku bayar"

And I was like
"What? Ko offer aku coach? Ni lawak kasar ke apa ni
?"

"Cepatlaaaa nak ke tidak..nnt aku tukar fikiran nnt.."


Wowowowo..giler kentang!!!
Being me,and considering our friendship of 9 years, and I help him-he help me bla bla bla within that 9 years I pun jawab:


"Betul? Aku amek skg,ko tipu aku sepak bunt*t"

Ok,that was harsh. Tp I kalu friend dgn lelaki mmg begitu,kata surrounded by men in my daily working life,so that's how I behave with them. Xde sopan santun. (Tp I xpenah sepak bunt*t sapa2 pun ok hehe)

Then pendekkan cerita I pun terus grab one, yg ada offer 30%, so price range between 500±. Xsmpai hati nak pow yg mahal2. And buatnya smpai kaunter dia soh I byr sendiri? Xdela menggeletar sgt nk byr sendri kan (lg pun mmg I nk beli purse pon..my CR purse da buroxxxx huhu)

So itula ceritanya.

Am I pisau cukur?errr relevan ke pisau cukur dlm konteks kwn2 mcm ni? Or..sepatutnya I x terima the offer?
Ok,actually he owned a company, and recently he got contracts with value of few mil RM. And he got extra cash to splurge on his wife and some friends..(Errr..but me?)

Just pikir I'm the lucky one ok? He's the one who's offering, I xpenah terpikir nk mintak.

Owh,u might asked did my husband know? YES, he knew it. I told him. If he asked me to pulangkan I will do. Tp dia x suruh pon? Haha,lucky meeee...
Sbb my husband pun kenal dgn dia 9yrs jgak..we worked together last time..since husband pun kenal how this guy mmg suka bazir duit,suka belanja org mkn,suka bg org pinjam duit (org bisnes byk duit katakan) so xde pelik if dia tetiba offer nk byrkan that purse semata2 sbb I tolong dia belikan handbag/purse utk wife dia. Pelik tp benar ok? ;p

So okla stop cerita psl ni. Rasa panjang plak I membebel. Next kita citer lain plak eh? ;)


** benda2 camni xleh post kt FB sbb kat FB ramai org yg akan judge kita wpun xtau cerita sbnr. Kat blog sbb I tau xramai yg baca myblog,kalu ada pun kwn2 terdekat yg kenal I siapa.(Yg baca and xkenal I pun xpe klu nk judge ;p)

Thursday, December 1, 2011

Apekahhhhh???

If akak bgtau ada one of my good friend bg hadiah korg pecaya x?

Serius,sumpah xtipu.

Siap dia bg I choose nk hadiah apa. (I mean dia yg bwk msuk dlm butik ni then ask me to choose mine. He paid. Huhu)

Sbb?
Huhu

Rahsia

;p
(Jgn pikir bkn2 ok, friendship of 9 years)

Tuesday, November 22, 2011

Jom Excercise?

Akak buang tebiat sket updet blog byk2 mlm ni. Ala bkn byk mana pon, 3 post je. Tu pun mcm ada je org lain nk baca melainkan diri sendiri haha (kesian)

Whatever it is, nk citer pasal kasut sukan baru I yg berwarna pink itu. Tak tahannnn..semata2 nk senamrobik esok beli sport shoes baruuuu..huahua..sib baik beli brand biasa2 je. Nike ke, adidas ke, bla bla x mampu hokey.(Lgpun konsep akak,kasut pakai kat kaki,xnmpak sgt pon ko pakai brand apa,haha boleh gitu?)

Bkn apa,sport shoes sblm ni dah rabak ye tuan2..sbbtu beli. Kebetulan ada jusco sale td so dptla 20% off. Tp smbil2 tu mata rambang tgk sandal hush puppies and kasut sembonia. Rasa mcm nk rembat je 2 psg,tp risau akak kena rembat dgn cik abang plak nnt. Ahaks! (Pekejadah aku berahaks2 plak neh??)

So sabar je la yer nafsu..beli sport shoes je sbb nk bersenam,kasut2 len tggu bln depan or thn dpn je terus!

Haishhh xsabar nk terkinja2 bersenamrobik dgn kasut baru esok! Yeeeeehhaaaaa!

Mozarella baked fish

I loiiiiikkkkeeeee!!!!
Nnt bebila nk try masak sendiri kat umah. Rasa mcm senang giler nk buat, cuma nk kena pilih fillet ikan apa yg sesuai..
Snapper? Dory? Or Cod fish? Salmon pun bleh jgk kot? Modified recipe,apa salahnya janji ikan western bkn ikan kembung,keli mahupun ikan pari yer, ahaks!

Hmm, nnt agak2 anak2 da besar sket (terutama Hassan yg clingy sokmo nk berdokong tu) blehla cuba mcm2 resipi lagi. Tp sebelum tu, nk kumpul duit utk buat kabinet dapur baru yg cantik and canggih manggih hokey. Baru smgt lebih nk masak,ha-ha.

ok,wait and see ;)

Of camwhoring..

Haaahaa

Xde kerja cari kerja..am I?
Hmm..I guess I need some entertainment for myself,boleh gitu?
(Camwhoring boleh dikategorikan sbg entertainment kah?)


Apa2lah sakinah..at least I xdelah menjuihkan mulut ala2 angelina jolie bila camwhoring kan? So masih boleh diterima akal kan?

Huhuhu tp drpd gambar2 di atas nmpak sgt wajah 30-an akak kan? Huuuuhuuu..
P/s: Sila insaf sakinah. Awk da anak 3,so ingat jgn terkinja2 sgt! ;)

Saturday, November 19, 2011

E.X.H.A.U.S.T.E.D

I'm too exhausted. Enough said.




I may sound cheerful thru my FB status,but I'm way too drained out. Lucky I have Blackberry, so its like FB/Tweets on your fingertips.




That's the only access and chance I got to FB/tweet/blog. Via my blackbeRry. Kalu x? Mmg tak terhapdate. Bukak lappy mmg xsempat,jgn harap la..




Mcm2 benda rasa nk buat lps anak2 tdo. Tp penat. Ngantuk. Xlarat.




Huuuhuuu..kdg2 rasa xsabar nk tggu anak2 mmbesar so that I can do things I can't do now. Tapi bila pikir2 balik,oh noooo...I'll miss this time bila diorg da besar nnt..bila da xde sapa nk peluk cium nk manja2 dukung dgn mama nnt..sighhhhhh






Ok, I'm gonna sleep now. Wpun esok ahad, belum tentu lg bleh bgn lambat or bermalas2an..






Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz






Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, October 31, 2011

Saya ada bhaju -Part 2

Perlu ke??
Huhu..
The recent purchase yg agak merapu and disesali..sbb beli time xde sale/less..


2 pieces of blouse from Dorothy Perkins
1 top and 1 cardigan from East India



Huuhuu
Sampai skg all those still dlm paper bag/plastic bag sbb takut nk pakai. Takut kena soal dgn hasben :

"Beli baju baru lagi? Smpai 4 helai sekali beli? Brp harga?"

Huuuhuu..menggigil mau jwb tu..
Its not hubby sgt2 king control or bla bla..tp he's trying to control my bad habit- shopping smpai overspent..

Oh my..konon towards healthy lifestyle tp klu cenggini agak xhealthy jgk utk my purse or bank account..owh help!


Seriously I wanna improve on this..like SERIOUSLY!!


Bak kata husband "xsalah nk shopping baju, tp dua helai sebulan pun da byk, baju lama yg berlambak dlm almari tu elok2 and cantik2 pun lagi.."



Huhu
Membazir amalan syaitan sakinah, pls remember that!

Towards healthy lifestyle..ewah!

grilled rosemary chicken + stir fried carrot in olive oil +fried macaroni

yogurt bliss+ chicken soup+cheese+wholemeal bun


Eh, but I'm serious you know. See above picture?? Hehe

Seriously nk memulakan (baru nk mula??) cara hidup sihat. Sebelum ni mmg la ada bau2 sket nk berbuat demikian tp mcm hangat2 tahi ayam,huuhuu

Tp skg tidak lagi, in fact I've already started doing few things yg I rasa menyumbang ke arah healthy lifestyle.
Terutama bab2 makanan.



Wanna know what I did?


1) I dah start msk2 guna olive oil. Extra virgin. Setakat tumis2 stir fry apa2 sume guna olive oil. Scramble egg pun guna olive oil,grill ayam pun guna olive oil,msk sayur apatah lagi. We don't care about the taste anymore,janji sihat ewah..;p

2) I da rajin minum air masak,lebih drpd biasa. Selalu 2 gelas je sehari, skg da improved 4-6 gelas ;). Eh ais pun I dah kurang amik taw hehe

3)I mmg bangsa rajin mkn ikan dan sayur2an hijau. Tinggal nk improve mkn buah2an lebih sket pulak

4) Da lama xmsk ayam goreng. Menu kegemaran terbaru- grilled chicken rosemary (perap dada ayam dgn salt+pepper+rosemary herbs then grill dgn sedikit olive oil-wallahh! ;p)

5) Yogurt is my fav now. Everyday I'll drink yogurt utk kesihatan usus. Then I buat experiment ikut iklan dlm TV-minum yogurt selama 2 mggu and perut anda flat. Seriously IT WORKS for me! Wpun saya agak kurus tp tang perut tu agak terbabas, even PB pun kdg2 xmkn saman. Tp bila minum yogurt baru 2 hari dah rasa perut kempes je, xde bunch mcm selalu pun! Amazing! Akanku teruskan smpai bebila! Hehe
(And the new craziness helps too! Tutti Frutti yeahhh ;p)



6) Mlm2 I akan tukar2 minum either anlene or nesvita oat 3in 1. Utk kesihatan tulang dan juga jantung! Skg tgh cuba utk replace nescafe dgn nesvita oat tu utk bfast. Caiyookk!


7)Tang exercise pulak, toksah citer la, dgn anak 3 org kt umah mmg mcm lipas kudung, pastu turun naik tangga umah,pastu tangga plant kt tpt keje lagi,pastu join aerobic kt kilang seminggu sekali, ok la jugak kan?? Nak jogging tunggu hassan besar sket lagi..huhu

8) Supplement? Errr..yg ni baru nk berjinak2. Sblm ni mkn vit E buatan sendiri pun skali skala, obimin ms pegnen pun skip sokmo, guano?? Nk try multivits yg bg extra energy boleh? Huhu. Pehtu rasa mcm nk try collagen drinks la, I nak kulit tegang megang and anjal gitu, hehe..

9) Owh, I da lama xmkn KFC or McD. Or chocolate,or junk foods. In fact jarang dah mkn kt luar. Memaksa diri utk rajin memasak, simple2 pun xpe janji healthy for me and kids especially.

10) Alhamdulillah my husband da stop smoking when I was pregnant with our first child. So we have cleaner air in the house! Weeee...

Lagi apa? Owh sudah hbis idea. Tp mmg bila umur meningkat, our pemikiran and lifestyle pun turut bertukar eh? Mcm automatic pulak. Sblm ni mcm xterpikir sgt ke arah tu, men balun je. Tp tetiba skg rasa mcm best je buat mcm ni. Hehe..since I'm not so into pills and vitamins so I guess getting healthy and nutritionous food is essential isn't it?

I'm so liking it! Harap2 berterusan! Amennnnn...

Thursday, October 27, 2011

Permataku

"Kamulah permata, anak kesayangan..
Kebanggaan ayah & mama..
Kamu dibesarkan dgn kasih sayang
Hanya yg terbaik untukmu.."

Bla bla bla..
(Lupa lirik pulekkk..huhu)

Kepada anak2 mama & ayah..Afni Safiyyah, Amna Syamimi & Ahmad Hassan,we love uols very2 much! No words can even describe our love for you three..huhu..


Muahsssss33333x!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, October 17, 2011

Sebelum vs selepas

So apekah??

Almaklum akak jarang nak touch up2 make over2 muka nih..

Rasa janggal & kekok..
Rasa mcm ntah hapa2 pun ada..haha
Kengkunun nk mekap2 la bagai sempena dinner..hihi..nmpak ada beza ke?? Mcm tembam sket eh??


Sblm mekap tu amoi tu tnya: "mau heavy ke mau natural?"

Of course la akak jwb "natural.."

Heavy kalu, tkut husband akak dok jejauh xngaku bini plak nnt, huuhuu..


Whatever it is, I prefer bare naked face. No foundation, no loose powder, no thick eyeliner, no eye shadow, no double layer mascara, no loose powder, no blusher, no lip gloss no no no no..
Ngehngeh..

Cukupla harian akak dgn tinted moisturiser,compact powder & lip balm sajork.. Klu rasa paling bergayo pun thin eyeliner + mascara and sikit lipstick kaler tanah sudah..


Eh tp sekali sekala mekap2 ok jugak kan? Hnsssss..bila nk ada dinner lg nehs?? ;p


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, October 12, 2011

Saya ada Bhaju..

Baca status FB akak today?
(Haha perasan ramai org stalk ur FB yet read ur blog ke sakinah?)




Ok,whateverr..baca ke xbaca ke post FB akak berbunyi lebih kurang begini:




"Invitation card comp dinner..bla bla..theme black n white bla..bla..nak pakai apa bla bla bla maya karin bla bla fazura bla bla....bla bla"




Ngengggg..status mcmla terkujat sgt xtau theme dinner lebih awal. Ha-ha. Sangat propa. Sebenarnya dah tau. And sebenarnya dah beli dress utk dinner pon. Ha-ha. Akak mmg over.




Terus terang I mmg sukeeee dinner2 ni, lagi2 kalu ada konsep2..I sukee nak over2 match the theme/concept. Xmenang queen of the nite/baju tercantik pun xpe, janji I sporting ikut tema. Hehe. Mmg over, kan?




Tapi I xlah seover artis tawww..I xpakai bulu mata pelesu..I jugak x suntik botox semata2 utk kembungkan pipi or juihkan bibir..I pun xmamfu nk tempah baju rizalman radzuan rizman segala..I ukur baju kat bdn sendiri dan juga ukur ketebalan duit dlm purse sendiri jerk..haha!




So my dinner dress kali ni senang je nk dpt. Kuar masuk 3 kedai je kat subang parade tu terus da jumpa yg berkenan di hati and within budget. Malas nk cerewet2 so akak sambar je. Drpd butik "Bhaju".


Ok x,ok x? Simple je kan? Okla tu kan..x overacting mahupun low profile sgt..sedang2la kan..(Understated elegance gitu, boleh?)


Haihhh..tp en hasben komplen, "ntah bila pulak mama nk pakai lg baju tu?"
Huhu, ntahla yang..bwk gi kenduri kawin bleh jugak kot? Huhuhu..




Oklah, nnt mlm dinner I upload gambar I dlm kaftan tu eh. Ntah cmne rupanya. Hasben da pesan jgn pakai heels tinggi2 sgt and jgn mekap tebal2 sgt. Baikkkk..




Ok,tetiba xsabar tggu this Friday!






Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, October 11, 2011

Cerita Amna pulak..

Haihhhh


Anak dara akak no2 ni pulak maakinnn nakal..makin bijak..
Tantrum bleh tahan,siap lembik2kan badan or berguling2 or hantukkan kepala kt lantai..


Adus..tiru sapa la tu. (Ayah kot, mama masa kecik2 baik je ;p)


Tapi, dia paling senang tido (kalau dia xmerajuk). Golek2,bagi susu terus tido, xpayah susah2 mama nk dodoi bagai.




And one thing yg mama notice, if adik dia Hassan da tido dulu, dia mesti golek2 nk dekat2 dgn Hassan jugak. Lama2 dia akan tetido dekat dgn his baby bro. Kira penyayang la Amna ni hehe..




Harap2 bila Amna dah besar, Amna xgaduh dgn adik Hassan ok?




Muahs, mama loves u both too!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.